Arsimi eshte ne nivelin e duhur

Shqiperia eshte nje vend i vogel, por i bukur dhe me shume vlera, me njerez te zote, te talentuar dhe me shume vullnet per ndryshim e perparim.
Arsimi eshte baza per cdo inisiative te re dhe per perparim e zhvillim te metejshem.
Ne shqiperi niveli arsimor eshte i kenaqshem dhe po ecen me ritmet e duhura. Reformat e bera ne 20 vitet e fundit kane sjelle nje nivel me te mire e cilesor te mesimdhenies dhe liberalizim i universiteteve dhe shkollat jopublike kane permiresuar ndjeshem nivelin e mesimdhenies.
Shqiptaret, megjithate, jane shume kerkues ndaj vetes, por edhe sepse nevojat dhe kerkesat globale sa vine e rriten, keshtu qe mund te thuhet se ka akoma vend per permiresime.
Une personalisht do te thosha se kryesisht duhet punuar ne dy drejtime:
1- Gjuhet e huaja duhet te jene prioritet i pare per te gjitha nivelet arsimore, duke filluar qysh nga klasa e II ose e III fillore. Dhe duhet te jene jo me pak se dy gjuhe te detyrueshme ku mund te alternohen: Anglisht, me Gjermanisht ose Frengjisht, pse jo dhe italisht. Per mua kjo eshte nje MUST, ne kohen kur globalizmi eshte ne mode sot.
2 – Shkollat e mesme mendoj se duhet te profilizohen qysh ne vitin e I, pasi bombardimi me teori ose edhe me lende shkencore ne vazhdim edhe pse dikujt mund te mos i duhen ben qe te fitohen njohuri te pergjithshme, qe jane te mira por nuk evidentojne talente. Gjithashtu ne Universitete, duhet shume me teper praktike dhe krijimtari nga studentet sesa mesim permendesh i librave te kopjuar nga jashte ose te perkthyer nga pedagoget.
flm
robert murataj
vlore

1 Comment

  1. eshte per te ardhru turp qe akoma ne shkollat shqipetare ka akoma nxenes te cilet sja kane idene e lendes dhe si perfundim e nxjerrin ate 10. pse? sepse ne shkolle punon mami, babi ose kushuriri/a e/i pareap o qofte edhe nje mik matreialist!………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *