Jam një mësuese me një eksperience 17 vjeçare dhe me të gjitha kualifikimet (trete dhe te dyte). Gjithashtu jam e pajisur me çertifikata kualifikuese per trajnime te ndryeshme që janë bërë.Gjithashtu kam një notë mesatare nga shkolla e lartë 8 dhe nga vlersimet që më janë bërë nga inspektimet e DAR-it jam vlersuam me shumë mirë.Por ndërrimi i vendbanimit për shkaqe të një fëmije shumë të sëmurë i cili kërkon mjek të specializuar më ka detyruar që të bëhem punëkërkuese pranë DAR-it Durrës prej tre viteve. Në asnjë rast gjatë këtyre viteve nuk më është dhënë mundësia që kriteret e mia të merren parasysh, megjithëseRead More →

Shqiperia eshte nje vend i vogel, por i bukur dhe me shume vlera, me njerez te zote, te talentuar dhe me shume vullnet per ndryshim e perparim. Arsimi eshte baza per cdo inisiative te re dhe per perparim e zhvillim te metejshem. Ne shqiperi niveli arsimor eshte i kenaqshem dhe po ecen me ritmet e duhura. Reformat e bera ne 20 vitet e fundit kane sjelle nje nivel me te mire e cilesor te mesimdhenies dhe liberalizim i universiteteve dhe shkollat jopublike kane permiresuar ndjeshem nivelin e mesimdhenies. Shqiptaret, megjithate, jane shume kerkues ndaj vetes, por edhe sepse nevojat dhe kerkesat globale sa vine eRead More →

eshte nje pyetje qe ja bej vetes si ne retrospektive, ashtu edhe ne te tashmen.Ne retrospektive si ish nxenese e tashme si nene.cfare ndodh? Perse te rinjve nuk u pelqen shkolla.Nuk do te doja te gjeja pergjigje nder libra e teori,por ne praktiken mesimore shqiptare. A jane te motivuar shpirterisht nxenesit?Mos perpiqemi tu instalojme ne veten e tyre nje menyre te nxeni qe nuk u perket? Mungon pedagogjia? A jane mjatueshem ne ekuiliber me egon e tyre mesuesit,aq sa te pranojne natyrshem nje rini krejt ndryshe nga e tyrja? Ne nje shoqeri ku mbret eshte materialja, ka shume, gjithnje e me shume njerez te palumtur,Read More →

Jam shume e lumtur qe po shkruaj dicka per arsimin.Po shkruaj si ish mesuese dhe si prind.Si fillim nuk po shkruaj artikull,por po shkruaj per dicka qe me dhemb.Me dhemb shume qe vendi im nuk po ecen dot perpara, sepse nuk na e ka fajin askush, por e kemi fajin vete.Ne nuk po edukojme dot femijet tane me nje edukate qe t’i pershtatet asaj ku duam n te vemi.Dhe per kete fajin me te madh e ka shkolla.A, si nuk e dini qe mesueve tane u mungon eduakata e te sjellurit, e te folurit.A e dini qe femijet qe ne kopsht kane frike te shkojneRead More →

arsimi eshte duke ecur perpara,por sigurisht se duhet edhe koh per te qen gjithqka ne nivel.Por dikush duhet te mendoj edhe per shendetin e femijve,si p.sh.femijet tan shkojn ne shkoll me qanta te sterngarkuara qka ndikon ne shendetin e tyre mjaft e dikush duhet te mendoj me gjat per kete pune,sepse nese femijet tan sod mbajn mbi supe qantat qe peshojn mbi 7 e 8 kg e besa edhe 10kg qa do te ndodh dikur ma von ku ndoshta femiu eshte ber nje profesionist i vertet por shendeti ose me sakt kurizi i ati profesionisti nuk eshte ne gjendje te mire etj.etj me nje fjalRead More →

Mesuesi eshte nje nga shtyllat baze te arsimit. Kjo gje dihet, por cfare ndodh sot??? ka raste kur mesuesi nuk vleresohet aq sa duhet, qofte nga komuniteti, qofte nga drejtuesit e arsimit, qofte nga aktore te ndryshem te organiimit dhe drejtimit te shoqerise civile. Por cfare do te ndodh nese mesuesi do te shikohet thjeshte si qenie e nenevleresuar, duke vleresuar ktore te tjere? Tejcuesi i dijes do te shnderrohet ne nje kukull e pavlefshme, qe te mos ndodh nje gje e tille do te duhet me shume pune ne drejtim te permiresimit te dispoitave normative qe rregullojne marredheniet mesues- nxenes, ku te drejtat dheRead More →

Kam djalin qe mbaroi klasen e 9 ne shkollen ***** ******. Drejtoresha e shkolles ma dha deftesen me shume vonese pasi kishte filluar shkolla pasi pretendonte qe eshte bere deftesa gabim me dr.arsimore. Pasi mora deftesen shkova per ta regjistruar ne shkollen ***** ***** por drejtoresha nuk ma pranoi se s’kemi vende tha por disa dite pas meje ajo ka regjistruar nxenes te tjere.Read More →

Jam nje mesues qe per rreth 12 vjet kam punuar ne nje shkolle te mesme te pergjithshme. Ne momentin kur une jam punesuar ne kete shkolle, u futa ne vendin vakant te nje mesuesi qe doli ne pension. Me pas ne menyre graduale ne kete shkolle erdhen dhe mesues te tjere te profilit tim. Shpesh here lindnin debate sepse keta mesues futeshin e merrnin nga oret e mesuesve me te vjeter. I kam te gjitha kualifikimet e nevojshme,diplomen e universitetit te mbaruar me sistemin e dites,deshmi te mbrojtjes se gjuhes angleze, e disa deshmi te perdorimit te kompjuterit. Papritur vjet ne shtator me vjen njeRead More →

kur do te sistemohen ne pune mesuesit qe kane mbaruar shkollene larte per ciklin e ulet ,pasi shohin perdite padrejtesi qe u behen dhe nuk gjejne dot zgjidhje , perse duhet te rine ne pune akoma mesuese qe kane mbushur moshen e pensionit ,perse te qendrojne akoma ne pune mesuese qe nuk jane ne profilin e tyre dhe gjejne strehe ne ciklin e ulet, perse, perse, perse duhet te behet nje inspektim i thelle neper shkolla sepse po rine shume mesuese te reja pa pune …Read More →

pershendetje te gjitheve arsimi i ri parauniversitar mendoj se thjesht si i de eshte shume i mire per te rritur cilesine e nxenesve dhe per ti pergatitur ata me shume por………shkollat tona dhe moinistyria e cila ka vendosur kete sistem te ri nk i ka kushtet qe duhen per ta aplikuar kete sistem si psh laboratore me shume mesues te kualifikuar per keto lende te reja etj mendoj se kuy sistem eshte shume i mire por jo per vendin tone falem,inderitRead More →