Jam një mësuese me një eksperience 17 vjeçare dhe me të gjitha kualifikimet (trete dhe te dyte). Gjithashtu jam e pajisur me çertifikata kualifikuese per trajnime te ndryeshme që janë bërë.Gjithashtu kam një notë mesatare nga shkolla e lartë 8 dhe nga vlersimet që më janë bërë nga inspektimet e DAR-it jam vlersuam me shumë mirë.Por ndërrimi i vendbanimit për shkaqe të një fëmije shumë të sëmurë i cili kërkon mjek të specializuar më ka detyruar që të bëhem punëkërkuese pranë DAR-it Durrës prej tre viteve. Në asnjë rast gjatë këtyre viteve nuk më është dhënë mundësia që kriteret e mia të merren parasysh, megjithëseRead More →

Jam nje mesues qe per rreth 12 vjet kam punuar ne nje shkolle te mesme te pergjithshme. Ne momentin kur une jam punesuar ne kete shkolle, u futa ne vendin vakant te nje mesuesi qe doli ne pension. Me pas ne menyre graduale ne kete shkolle erdhen dhe mesues te tjere te profilit tim. Shpesh here lindnin debate sepse keta mesues futeshin e merrnin nga oret e mesuesve me te vjeter. I kam te gjitha kualifikimet e nevojshme,diplomen e universitetit te mbaruar me sistemin e dites,deshmi te mbrojtjes se gjuhes angleze, e disa deshmi te perdorimit te kompjuterit. Papritur vjet ne shtator me vjen njeRead More →

kur do te sistemohen ne pune mesuesit qe kane mbaruar shkollene larte per ciklin e ulet ,pasi shohin perdite padrejtesi qe u behen dhe nuk gjejne dot zgjidhje , perse duhet te rine ne pune akoma mesuese qe kane mbushur moshen e pensionit ,perse te qendrojne akoma ne pune mesuese qe nuk jane ne profilin e tyre dhe gjejne strehe ne ciklin e ulet, perse, perse, perse duhet te behet nje inspektim i thelle neper shkolla sepse po rine shume mesuese te reja pa pune …Read More →

Jam nje ish-mesues ne nje shkolle 9-vjecare. Kam punuar prej 13-vitesh ne arsim.kam marrur kualifikimin 5-vjecar.Kam mbaruar disa kurse kompjuteri.Vazhdoji studimet e larta per Matematike ne vitin e fundit, kam pak lende per te likujduar.Ne janar na bene nje kontrate 6-mujore dhe tani na thone se ju ka kapur reforma, dhe si rezultat jemi te papune. Kemi bere takime me drejtues te arsimit, te pushtetit lokal, deputet etj, te gjithe na flasin fjale te mira por realishte ne vazhdojme te jemi te pa pune.Jo duke u nisur nga vetja ,por ne pergjithsi desha te theme se reformat duhet te jene me te mire studjuara eRead More →

Ende shohim nje serial te perseritur te emerimeve politike ne arsim dhe me e keqja eshte se kjo ndodh ne cdo kohe,te papershtatshme per zhvillimin normal te mesimdhenies ne arsimin parauniversitar,pasi ka filluar viti shkollor,ne mes te vitit, e ceshte me qesharakja ne fund te vitit.Vetem respektimi i 8 kompetencave te BE per arsimin,te aprovuara ne Ligjin e Ri per kete lloj arsimi,do te na largonte nga ky kaos i krijuar qellimisht nga politikane te forcave te ndryshme politike.Ligji i Ri eshte shume i bukur ne leter,si cdo ligj tjeter,duhet thjesht te zbatohet ne kushtet tona aktuale.Mos harroni ka shume drejtues qe e kane kthyerRead More →

Arsimi është një nga fushat më të rëndësishme të çdo shoqërie dhe të çdo sistemi. Përmes arsimimit shoqëritë dhe kombet u transmetojnë pjesëtarëve të tyre dijen, kulturën, trashëgiminë kulturore, vlerat përmes të cilave shkon përpara shoqëria. Arsimi është edhe një nga fushat që jo vetëm i prin shoqërisë, por edhe ndikohet fuqishëm prej saj dhe ndryshimeve shoqërore. Fakti që sistemet e arsimimit janë në ndryshim të përhershëm, nuk tregon paqendrushmëri, përkundrazi, ato shërbejnë për t’iu përshtatur sa më mirë ndryshimit të shoqërisë. Ashtu siç ka ndodhur edhe në sistemin tonë shkollor, ndryshimet e shpeshta të bëra këto 20 vitet e fundit, kanë treguar se arsimiRead More →

Nga te gjithe po vihet re qe ne arsimin parauniversitar problemet po shtohen dita-dites. Kjo eshte kuptuar edhe nga vete ministri. Per kete arsye “fabrikohen” cdo dite reforma te reja e kerkesa te reja, qe ne te vertete nuk jane ne dobi te askujt. Nese vini ndonjehere ne Drejtorine Arsimore te ********, ne hyrje do te gjeni te listuar dokumentat qe duhet te plotesoje nje interesuar per pune se bashku me orarin e pritjes se “popullit” nga drejtoresha ******** *******. Po a mjaftojne ato dokumenta qe kerkohen aty? Per dike po e per dike tjeter jo. Ne vend te asaj liste dokumentash, qe nuk kaRead More →

Gjendja per fat te keq eshte mjerane ne shkollat nente vjecare dhe ato te mesme. Duhet nje kontroll me i shpesht nga ministria apo drejtoria arsimore. Sepse nxenesit e nentevjecare aty e formojne veten per here te pare . Po nuk u pat kujdes me ata qe ne fillim ata kur vijne ne gjimnaz nuk dine se ku jane. Me vjen shume keq per brezin e ri. Une vete po te kisha mundesi financiare di te hapja nje shkolle dhe do ti perzgjidhja mesuesit me provim qe te nxirrja njerez te afte per te ardhmen e ketij kombi. Per kete duhet te mbaje pergjegjesi dheRead More →

Status Quo Kur isha në fillore (e deri në fund të shkollës së mesme) drejtori i shkollës ishte “edhe ligj edhe maliq”. Vullneti i tij ishte ligj dhe ligji sigurisht që zbatohej ose nuk zbatohej në varësi të vullnetit të tij.Në atë kohë, duke mos njohur një realitet të dytë, mendoja se kështu ishte e thënë, se kështu (si të thuash) e kish shkruar Perëndia. Ndodhte shpesh që të xhindosesha me Perëndinë dhe përgjithësisht kam patur vlerësim shumë të ulët për aftësitë e tij organizative. Me kalimin e viteve fillova të kuptoj se ka edhe realitete të tjera të administrimit të shkollës gjetkë në PerëndimRead More →