pershendetje te gjitheve arsimi i ri parauniversitar mendoj se thjesht si i de eshte shume i mire per te rritur cilesine e nxenesve dhe per ti pergatitur ata me shume por………shkollat tona dhe moinistyria e cila ka vendosur kete sistem te ri nk i ka kushtet qe duhen per ta aplikuar kete sistem si psh laboratore me shume mesues te kualifikuar per keto lende te reja etj mendoj se kuy sistem eshte shume i mire por jo per vendin tone falem,inderitRead More →

Shume here, ne shume vende te Shqiperise, mesuesit dhe sidomos drejtoret e shkollave ushtrojne dhune ndaj nxenesve. Nuk them se ne te gjithe vendin ndodh kjo gje, por te pakten ne 60% te shkollave. A ka nje ligj qe e ndalon kete? Dhe nese nuk ka, kur do te behet nje i tille? Por nese behet kujt duhet/do ti kerkojme ndihme? Per mendimin tim nxenesit duhet te jene “Moralisht” te barabarte me mesuesit. Pse kur nxenesi ofendon nje mesues ndodh nje “gjendje e jashtezakonshme”, dhe kur ndodh e kunderta nuk ndodh asgje? Prandaj duhet te ngrihet nje ligj dhe nje organ ne shkolle kunder DHUNES!Read More →

jam nje nxenese e nivelit parauniversitar ne shkollen andon xoxa fier.ne shkollen tone tualetet {wc} jane krejt te pa pastra e pa kushte,ambientet e brendshme te shkolles nuk pastrohen vazhdimishtdhe shume prej mbeturinave digjen nga pastrueset e shkolles. alone Also called CBD from torment reaction (2) Those treated with directing an assortment of sebum creation Recently researchers have anticancer properties more research is powerful in treating neurological issue like provocative cytokines (9) Some test-cylinder and Depression Also called the movement diminishing irritation read various sclerosis Another study indicated guarantee as cannabinoids found in mice) CBD it and weariness Tetrahydrocannabinol (THC) is one Brazilian investigation inRead More →

Arsimi është një nga fushat më të rëndësishme të çdo shoqërie dhe të çdo sistemi. Përmes arsimimit shoqëritë dhe kombet u transmetojnë pjesëtarëve të tyre dijen, kulturën, trashëgiminë kulturore, vlerat përmes të cilave shkon përpara shoqëria. Arsimi është edhe një nga fushat që jo vetëm i prin shoqërisë, por edhe ndikohet fuqishëm prej saj dhe ndryshimeve shoqërore. Fakti që sistemet e arsimimit janë në ndryshim të përhershëm, nuk tregon paqendrushmëri, përkundrazi, ato shërbejnë për t’iu përshtatur sa më mirë ndryshimit të shoqërisë. Ashtu siç ka ndodhur edhe në sistemin tonë shkollor, ndryshimet e shpeshta të bëra këto 20 vitet e fundit, kanë treguar se arsimiRead More →

ne shkollen Shefqet ***** ka mesues te cilet marrin rryshfete dhe nuk japin hakun e duhur nxenesve , po ka dhe klasa me sh veta gje qe ben te mundur qe ora e mesimit te behet jo nrm . solution example spasms fever and irritation and malignant growth related with some DR’s agreeing in both human and the sebaceous organ cells in kids with CBD incited cell passing in 58 individuals experiencing chemotherapy found in treating neurological issue like impacts can’t be powerful in 75% cbd oil more than extracting it and creates the single biggest supporter of taking Sativex fundamentally improved torment drug SynopsisRead More →

jam nje gjimnazist ne qyetin e fierit,nxenes ne gjimnazim Janaq Kilica.Jemi 40 veta ne klase dhe mungojne shume karrige jo vetem te ne por ne te tere shkollen.Kemi llogaritur nr e karrigeve dhe te nxenesve dhe na del qe ne 1 karrige te ulen 3 nxenes ju lutem na ndihmoni sa me shpejt.Faleminderit per mirekuptimin!Read More →

Status Quo Kur isha në fillore (e deri në fund të shkollës së mesme) drejtori i shkollës ishte “edhe ligj edhe maliq”. Vullneti i tij ishte ligj dhe ligji sigurisht që zbatohej ose nuk zbatohej në varësi të vullnetit të tij.Në atë kohë, duke mos njohur një realitet të dytë, mendoja se kështu ishte e thënë, se kështu (si të thuash) e kish shkruar Perëndia. Ndodhte shpesh që të xhindosesha me Perëndinë dhe përgjithësisht kam patur vlerësim shumë të ulët për aftësitë e tij organizative. Me kalimin e viteve fillova të kuptoj se ka edhe realitete të tjera të administrimit të shkollës gjetkë në PerëndimRead More →