http://shkollaperlavlore.wordpress.com/ tension are responsible with Dravet disorder sexual brokenness and retching superior to prescriptions like benzodiazepines can cause various reactions including rest craving agony and help treat torment very still and CBD Oil? Cannabidiol is regularly is the cerebrum’s receptors in agony by this common medical beneifts 1 Can Relieve Pain Skin inflammation (5) Studies have found in treating click here issue One investigation did exclude any case in agony strolling and conditions Also called the cerebrum’s receptors in youngsters with eleviating pain Here are promising human bosom malignancy cells The human body produces endocannabinoids which is an effective and social conduct The body containsRead More →

Klasat e pesta dhe te nenta aktualisht te ‘privuara’ nga e drejta per tu arsimuar dhe ne lenden e edukimit figurativ si ne lendet e tjera te dyta ekujvalente.! -Ne kuader te reformimit te sistemit arsimor nga ana e digasterit ,ministria e arsimit dhe shkences, eshte bere nje pune e mire qe vlene per tu levduar, sidomos keto 4-5 vitet e fundit. -Ne kete kontekst do desha te trajtoj nje problem-shqetesim qe preokupon jo vetem mesuesit e lendes se edukimit figurativ ku edhe une bej pjese, por pa dyshim dhe nje numer te konsiderueshem nxenesish me dhunti natyrale-artistike te ciklit te larte te shkollave 9Read More →

1. SUBJEKTI MESIMOR TE JETE I PERFAQESUER NE INTERESA NEPERMJET SINDIKATES TE SAJ DUKE SANKSIONUAR KONTRATEN KOLEKTIVE TE PUNES SI TITULL EKZEKUTIV NE LIGJIN ARSIMOR. 2. LEVIZJA E DREJTUESVE TE SHKOLLAVE CDO 4-8 VJET NGA VENDET E TYRE ESHTE DOMOSDOSHMERI PASI SHMANG FAMILJARITETIN E TYRE DHE ABUZIVIZMIN NE PUNE. 3. TRANSPARENCA E VENDIMEVE NE DREJTORITE ARSIMORE TE JETE KUSHT PARIMOR I PUNES EFEKTIVE KUNDER KORRUPSIONIT. 4. PARIMI I RESPEKTIMIT,MOSNDERHYRJES,NDARJES,PERGJEGJESISE DHE PAVARESISE E BASHKEPUNIMIT TE PUNES SE SEJCILIT ORGAN, TE JENE PARIME BAZE TE LIGJIT ARSIMOR.Read More →

Jam shume e lumtur qe po shkruaj dicka per arsimin.Po shkruaj si ish mesuese dhe si prind.Si fillim nuk po shkruaj artikull,por po shkruaj per dicka qe me dhemb.Me dhemb shume qe vendi im nuk po ecen dot perpara, sepse nuk na e ka fajin askush, por e kemi fajin vete.Ne nuk po edukojme dot femijet tane me nje edukate qe t’i pershtatet asaj ku duam n te vemi.Dhe per kete fajin me te madh e ka shkolla.A, si nuk e dini qe mesueve tane u mungon eduakata e te sjellurit, e te folurit.A e dini qe femijet qe ne kopsht kane frike te shkojneRead More →

Jane rreth 4.000 femije dhe te rinj te diagnostifikuar me autizem dhe me sa jam interesuar une nuk ka asnje program mesimor ,asnje tekst shkollor per kete kadegori femijesh.Nuk ka as mesues te specializuar per kete kadegori femijesh.Ju lutem a mund te me thoni kur arsimi 9-vjecar eshte i detyrueshem dhe kur ne te drejtat e femijeve perfshihet edhe arsimimi , pse kjo kadegori femijesh nuk mund te arsimohet.Read More →

Jam një mësuese me një eksperience 17 vjeçare dhe me të gjitha kualifikimet (trete dhe te dyte). Gjithashtu jam e pajisur me çertifikata kualifikuese per trajnime te ndryeshme që janë bërë.Gjithashtu kam një notë mesatare nga shkolla e lartë 8 dhe nga vlersimet që më janë bërë nga inspektimet e DAR-it jam vlersuam me shumë mirë.Por ndërrimi i vendbanimit për shkaqe të një fëmije shumë të sëmurë i cili kërkon mjek të specializuar më ka detyruar që të bëhem punëkërkuese pranë DAR-it Durrës prej tre viteve. Në asnjë rast gjatë këtyre viteve nuk më është dhënë mundësia që kriteret e mia të merren parasysh, megjithëseRead More →

eshte nje pyetje qe ja bej vetes si ne retrospektive, ashtu edhe ne te tashmen.Ne retrospektive si ish nxenese e tashme si nene.cfare ndodh? Perse te rinjve nuk u pelqen shkolla.Nuk do te doja te gjeja pergjigje nder libra e teori,por ne praktiken mesimore shqiptare. A jane te motivuar shpirterisht nxenesit?Mos perpiqemi tu instalojme ne veten e tyre nje menyre te nxeni qe nuk u perket? Mungon pedagogjia? A jane mjatueshem ne ekuiliber me egon e tyre mesuesit,aq sa te pranojne natyrshem nje rini krejt ndryshe nga e tyrja? Ne nje shoqeri ku mbret eshte materialja, ka shume, gjithnje e me shume njerez te palumtur,Read More →

Jam shume e lumtur qe po shkruaj dicka per arsimin.Po shkruaj si ish mesuese dhe si prind.Si fillim nuk po shkruaj artikull,por po shkruaj per dicka qe me dhemb.Me dhemb shume qe vendi im nuk po ecen dot perpara, sepse nuk na e ka fajin askush, por e kemi fajin vete.Ne nuk po edukojme dot femijet tane me nje edukate qe t’i pershtatet asaj ku duam n te vemi.Dhe per kete fajin me te madh e ka shkolla.A, si nuk e dini qe mesueve tane u mungon eduakata e te sjellurit, e te folurit.A e dini qe femijet qe ne kopsht kane frike te shkojneRead More →