Jam një mësuese me një eksperience 17 vjeçare dhe me të gjitha kualifikimet (trete dhe te dyte). Gjithashtu jam e pajisur me çertifikata kualifikuese per trajnime te ndryeshme që janë bërë.Gjithashtu kam një notë mesatare nga shkolla e lartë 8 dhe nga vlersimet që më janë bërë nga inspektimet e DAR-it jam vlersuam me shumë mirë.Por ndërrimi i vendbanimit për shkaqe të një fëmije shumë të sëmurë i cili kërkon mjek të specializuar më ka detyruar që të bëhem punëkërkuese pranë DAR-it Durrës prej tre viteve. Në asnjë rast gjatë këtyre viteve nuk më është dhënë mundësia që kriteret e mia të merren parasysh, megjithëseRead More →

Shqiperia eshte nje vend i vogel, por i bukur dhe me shume vlera, me njerez te zote, te talentuar dhe me shume vullnet per ndryshim e perparim. Arsimi eshte baza per cdo inisiative te re dhe per perparim e zhvillim te metejshem. Ne shqiperi niveli arsimor eshte i kenaqshem dhe po ecen me ritmet e duhura. Reformat e bera ne 20 vitet e fundit kane sjelle nje nivel me te mire e cilesor te mesimdhenies dhe liberalizim i universiteteve dhe shkollat jopublike kane permiresuar ndjeshem nivelin e mesimdhenies. Shqiptaret, megjithate, jane shume kerkues ndaj vetes, por edhe sepse nevojat dhe kerkesat globale sa vine eRead More →

arsimi eshte duke ecur perpara,por sigurisht se duhet edhe koh per te qen gjithqka ne nivel.Por dikush duhet te mendoj edhe per shendetin e femijve,si p.sh.femijet tan shkojn ne shkoll me qanta te sterngarkuara qka ndikon ne shendetin e tyre mjaft e dikush duhet te mendoj me gjat per kete pune,sepse nese femijet tan sod mbajn mbi supe qantat qe peshojn mbi 7 e 8 kg e besa edhe 10kg qa do te ndodh dikur ma von ku ndoshta femiu eshte ber nje profesionist i vertet por shendeti ose me sakt kurizi i ati profesionisti nuk eshte ne gjendje te mire etj.etj me nje fjalRead More →

Mesuesi eshte nje nga shtyllat baze te arsimit. Kjo gje dihet, por cfare ndodh sot??? ka raste kur mesuesi nuk vleresohet aq sa duhet, qofte nga komuniteti, qofte nga drejtuesit e arsimit, qofte nga aktore te ndryshem te organiimit dhe drejtimit te shoqerise civile. Por cfare do te ndodh nese mesuesi do te shikohet thjeshte si qenie e nenevleresuar, duke vleresuar ktore te tjere? Tejcuesi i dijes do te shnderrohet ne nje kukull e pavlefshme, qe te mos ndodh nje gje e tille do te duhet me shume pune ne drejtim te permiresimit te dispoitave normative qe rregullojne marredheniet mesues- nxenes, ku te drejtat dheRead More →

besoj per te bere nje reforme ne nivelin e mesueve duhet te realizohen kualifikime cdo vit jo vetem per ata qe mbushin vitet 5,10,20ne arsim.ka nje paradoks shume te madh sot sepse paaftesia e mesuesve eshte ngritur mbi modelin e kopjes ne mature shteterore,keshtu qe nxenesi nuk e vret shume mendjen sepse e di qe do kopjoje dhe do shkoje ne ate shkolle edhe pse nuk e meriton.ne prill te 2010 u krye kualifikimi i mesueve dhe ngelen ,nuk merren masa qe te lene vendet e punes sepseai kur sdi njohurite baze cfare do i mesoje nxenesit.dhe si keta ka me shumice…………uroj qe arsimi teRead More →

Jam nje mesuese qe punoj prej shume vitesh ne nje nga shkollat profesionale ne Tirane. Mendoj se keto shkolla duan nje vemendje te vecante dhe shume profesionale nga shteti, pasi luajne nje rol mjaft te rendesishem ne formimin e punetoreve te kualifikuar, per te cilet ne Shqiperi ka shume nevoje. Me gjithe perpjekjet qe jane bere dhe behen per permiresimin e kurrrikules se ketyre shkollave eshte e nevojshme qe keto shkolla te mbeshteten per te funksionuar si duhet ne shume drejtime ne vecanti per krijimin dhe fuqizimin e bazave prodhuese funksionale, menaxhimin e tyre, trajtimin e mesuesve profesioniste, normat mesimore e shume e shume problemeRead More →

Jam nje ish-mesues ne nje shkolle 9-vjecare. Kam punuar prej 13-vitesh ne arsim.kam marrur kualifikimin 5-vjecar.Kam mbaruar disa kurse kompjuteri.Vazhdoji studimet e larta per Matematike ne vitin e fundit, kam pak lende per te likujduar.Ne janar na bene nje kontrate 6-mujore dhe tani na thone se ju ka kapur reforma, dhe si rezultat jemi te papune. Kemi bere takime me drejtues te arsimit, te pushtetit lokal, deputet etj, te gjithe na flasin fjale te mira por realishte ne vazhdojme te jemi te pa pune.Jo duke u nisur nga vetja ,por ne pergjithsi desha te theme se reformat duhet te jene me te mire studjuara eRead More →

Ende shohim nje serial te perseritur te emerimeve politike ne arsim dhe me e keqja eshte se kjo ndodh ne cdo kohe,te papershtatshme per zhvillimin normal te mesimdhenies ne arsimin parauniversitar,pasi ka filluar viti shkollor,ne mes te vitit, e ceshte me qesharakja ne fund te vitit.Vetem respektimi i 8 kompetencave te BE per arsimin,te aprovuara ne Ligjin e Ri per kete lloj arsimi,do te na largonte nga ky kaos i krijuar qellimisht nga politikane te forcave te ndryshme politike.Ligji i Ri eshte shume i bukur ne leter,si cdo ligj tjeter,duhet thjesht te zbatohet ne kushtet tona aktuale.Mos harroni ka shume drejtues qe e kane kthyerRead More →