Dhuna ne shkolle

Shume here, ne shume vende te Shqiperise, mesuesit dhe sidomos drejtoret e shkollave ushtrojne dhune ndaj nxenesve. Nuk them se ne te gjithe vendin ndodh kjo gje, por te pakten ne 60% te shkollave. A ka nje ligj qe e ndalon kete? Dhe nese nuk ka, kur do te behet nje i tille? Por nese behet kujt duhet/do ti kerkojme ndihme? Per mendimin tim nxenesit duhet te jene “Moralisht” te barabarte me mesuesit. Pse kur nxenesi ofendon nje mesues ndodh nje “gjendje e jashtezakonshme”, dhe kur ndodh e kunderta nuk ndodh asgje? Prandaj duhet te ngrihet nje ligj dhe nje organ ne shkolle kunder DHUNES! Faleminderit.

3 Comments

  1. ju mire thoni se eshte bere nje problem dhuna ne shkolle,por mund te me pergjgjeni se me cfare niveli kemi te bejme tani me nxenesit dhe ata mesuesit e rinjeqe jane punesuar nga arsyeja politike dhe hiqen si kokat e arsimit shqipetare.vertet bota i ka konventat por i zbaton me perpikmeri…………por nqs ligji eshte i rrepte per ate qe punon dhe maliq per ate te paaftin sepse ndryshe nuk mund te kuptohet pse nxenesit duan mesuesit qe sapo kane dale nga bankat e universitetit qe e kane bere dhe me korespondece…………ky eshte niveli i mesuesve sot ne shqiperi.antarsohu me nje parti dhe behesh drejtor por ai sdi te shkruaj emrin e vet………..prandja ndosh kjo me nxenesit……..

  2. Kam përshtypjen se ata fëmijë që rrihen nga drejtorët ose nga mësuesit, nuk e shikojnë këtë fenomen si një problem për tu ankuar pasi e drurin e kanë trashëguar që nga familjet e tyre në radhë të parë.

    Kur nuk rritesh që në shtëpi me parimin e drejtësisë dhe barazisë, atëhere edhe në shkollë nuk pret më mirë.

    Problemi i arsimit në shqipëri i ka rrënjët e thella që në familje. Ligjet dhe mekanizmat e tjera kundër dhunës në shkollë ekzistojnë që të gjitha. Është vetëm çështja që askujt nuk i ka vajtur në mendje deri tani që të ulërasë fort për këtë problem.

  3. te gjithe flasin per dhune te mesuesve ndaj nxenesve, sepse nuk kane punuar asnje dite te vetme si mesues ose jetojne ne hene dhe skane mundesi. dhune ka dhe kjo eshte mese evidente por jo prej mesuesve tek nxenesit por e kunderta. ku jetoni ju more njerez? kush eshte ainxenes sot qe te lejon ta ofendosh? nese ndodh ainxenes ta kthenme njeqind ofendime te tjera me te renda qe mesuesit mos ti shkoje mendja asnjehere tjeter. shkolla vertet e ka marre rrugen e djallit por jo se eksiston dhune por se nuk zbatohet (nuk te lejojne nga lart) rregullorja ndaj nxenesve me probleme disiplinore. Kjo per efekte statistikash si ne kohen e xhaxhit ose per arsye se mesuesi eshte krejt i pambrojtur ndaj dhunes. keshtu qe duke qene i vetem ne nje bote me te vertete te eger dorezohet duke bere qe edhe shkolla te shkoje aty ky eshte. Te gjithe e dime por rrime e kalojme kohen me standardet europiane. Ne cdo shkolle ne europe rregullorja zbatohet me perpikmeri duke bere qe edhe figura e mesuesit te ngjalli respekt. ne shqiperi gjithmone kerkohen gjurmet edhe kur ujkun e ke para sysh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *