kualifikimi i mesuesve

besoj per te bere nje reforme ne nivelin e mesueve duhet te realizohen kualifikime cdo vit jo vetem per ata qe mbushin vitet 5,10,20ne arsim.ka nje paradoks shume te madh sot sepse paaftesia e mesuesve eshte ngritur mbi modelin e kopjes ne mature shteterore,keshtu qe nxenesi nuk e vret shume mendjen sepse e di qe do kopjoje dhe do shkoje ne ate shkolle edhe pse nuk e meriton.ne prill te 2010 u krye kualifikimi i mesueve dhe ngelen ,nuk merren masa qe te lene vendet e punes sepseai kur sdi njohurite baze cfare do i mesoje nxenesit.dhe si keta ka me shumice…………uroj qe arsimi te marre nje drejtim te duhur sepse mjere femijet tane dhe niperit tane se ne cdore do te bien per te mesuar…………

3 Comments

  1. per sa kohe arsimi do te drejtohet nga politika nga drejtore formale qe nuk kane asnje interes per arsimin por per te shitur vend pune problemet do te thellohen dhe nuk do zgjidhen
    kur hiqet nje mesues me pretekstin e reformes vendin e tij e ze n je militant apo i aferm i tij me i paafte se ai qe iku
    keshtu qe nuk mund te flitet per cilesi ne arsim perderisa nx i thote mesuesit e se testin e provimit te lirimit ti do ta zgjidhesh perse te lodhemi ne
    po ka nga ata mesues qe fshihen ne guxhinat e lokaleve per te zgjidhur testin por te shkretet e zgjidhin dhe gabim e b ehen nx lemsh

  2. Fatkeqesisht vihet re dhenia gabim e bazes shkencore,qe ne shumicen e rasteve sidomos ne shkollat e arsimit profesional vihet re ne lendet e profesionit.Sot eshte mundesia e krijimit te nje performance ,jo vetem nepermjet kualifikimeve,qe deri tani kane qene shume formale.Baza e gjithckaje tek mesuesi qe presim te reformohet,eshte kompetenca per ta kryer detyren e tij sipas standarteve,me nje komunikim te hapur ne gjuhen amtare e te huaj,kompetent ne fushen e shkences e teknologjise,komunikim te medias elektronike,aftesi per ta menaxhuar e drejtuar punen me nx.duke vene ata ne qender e shume kompetenca te tjera nderpersonale.Vetem keshtu mund te reformohet nje mesues sot,per te siguruar nje cilesi te tij.Kete e realizon vetem nje mesues me kerkesa ndaj vetes e shoqerise qe e vlereson si te tille.Faleminderit.

  3. Kam përshtypjen se shoqëria shqiptare ka një problem shumë më serioz se sa kopjet dhe moskualifikimi i mësuesve. Në ndërgjegjen e shqitarit që në familje janë rrënjosur thellë disa koncepte për jetën që bien ndesh me çdo lloj norme qytetare morale të sanksionuar nga shoqëritë e zhvilluara perëndimore. Për sa kohë shqiptari do të ketë respekt dhe admirim për dallaveraxhiu, hajdutin, mashtruesin dhe indiferencë ndaj fenomeneve të pamoralshme në shoqëri, zor se reformat në arsim do të kenë ndonjë rezultat thellësisht pozitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *