problemet e mesuesve

Quhem Teuta L. nga Shkodra dhe jam mesuese.Mendoj se dhe ne mesuesit kemi te drejte te shprehim problemet tona pervecse te marrim kritika.Degjohet shpesh vetem per mungese serioziteti bne pune e probleme te tjera.Me raste jane te verteta.Po nuk mendoni ndonjehere per problemet e mesuesve?Nuk shoh te kete dale nje ligj qe mbron mesuesin nga prinder ose te huaj te papergjegjshem qe vetem te stresojne e te hapin probleme.Kush na mbron ne?Mos duhet gj.m.ta bejme nje problem ne familje?Ju lutem mendoni pak sa mesues fitojne stres cdo dite nga prinder me pa te drejte,ose nga derjtues te papergjegjshem qe vetem dine te kercenojne pa vene ne prove dijet e aftesite e tua?Mendoj se jane ca gjera qe duhen shikuar me thelle.Po te kercenohet nje mjek qe merr rryshfet cdo dite e marrin vesh te gjitha mediat,ndersa po te kercenihet nje mesuaes,askush nuk shqetesohet,pervecse shtojne fjalet:`Marrin rroge n´mjaft;
Jemi humanitar me tepetr se mesues,na beni te ndihemi te tille.

1 Comment

  1. Jam dakord me shqetësimin që ngre. Kjo nuk është një çështje mësuesish, kjo është një plagë e shoqërisë sonë, e cila po na ha çdo ditë nga brenda. Dhuna psikologjike ushtrohet nga individë të caktuar, qofshin këta mësues, nxënës apo prindër. Ata janë individë të paaftë për tu ballafaquar me problemet në mënyrë të pjekur dhe për këtë arsye krijojnë situata çorientuese që për fat të keq nuk kuptohen nga njerëzit përreth tyre.

    Dhuna psikologjike është një ndër problemet kryesore që ka pushtuar ambjentet shkollore të të gjitha niveleve dhe çdo hallkë tjetër të shoqërisë shqiptare. Kam frikë se ky si fenomen nuk është kuptuar ende nga njerëzit kompetentë dhe do kaloj një kohë e gjatë para se të adresohet.

    http://www.dhunapsikologjike.co.cc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *