PUNESIMI I MESUESVE

Jam nje mesues qe per rreth 12 vjet kam punuar ne nje shkolle te mesme te pergjithshme. Ne momentin kur une jam punesuar ne kete shkolle, u futa ne vendin vakant te nje mesuesi qe doli ne pension. Me pas ne menyre graduale ne kete shkolle erdhen dhe mesues te tjere te profilit tim. Shpesh here lindnin debate sepse keta mesues futeshin e merrnin nga oret e mesuesve me te vjeter. I kam te gjitha kualifikimet e nevojshme,diplomen e universitetit te mbaruar me sistemin e dites,deshmi te mbrojtjes se gjuhes angleze, e disa deshmi te perdorimit te kompjuterit. Papritur vjet ne shtator me vjen nje urdher i papritur per shkurtimin tim nga puna nderkohe qe ne katedren tone u shtuan oret mesimore si rezultat i shtimit te klasave. U punesova perreth 4 muaj si mesues me kontrate e tani jam pa pune. Ne ate shkolle erdhen dhe u punesuan mesues te tjere. Askush nuk na sqaron sa do te zgjase kjo gjendje. Aktuakisht jam i papune.  Me respekt per kete faqe per arsimin pres nje pergjigje qofte kjo dhe jo e mirepritur.

1 Comment

  1. jam nje mesuese e kimi _biologjise qe kam mbaruar me sistemin 4 vjecar universitetin ne gjirokaster (me rezultata te larta)kam punuar ne nje gjimnaz per gati 5 vjet deri sa mora lejen e lindjes ,me vone pasi e bera lejen nje vit vendi im u zu dhe tani jam pa pune kam gati 5 vjet qe shkoj ne drejtorine arsimore te rrethit ******* ku une dhe jetij ,dhe aty degjoj te njejtat argumenta qe nuk ka vende (drejtoret jane komplete te pa afte mjafton qe jane militante te pd apo lsi)nderkohe qe futen ne pune vetem ata qe paguajne dhe qe gjejne mikun e duhur per te paguar .kjo eshte gjendja e arsimit ne ******** per te ardhur keq .shpresoj te marr nje pergjigje dinjitoze ,me respekt alma cacaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *